Airco controle & onderhoud

Er gaat tegenwoordig bijna geen nieuwe auto meer de showroom uit zonder airconditioning. Plezierig, want ook het klimaat in uw auto bepaalt of u uitgerust op een bestemming aan komt. Laat de airco van uw auto minimaal een keer per jaar controleren. Het koelmiddel dat in een airco zit, is schadelijk voor het milieu. Het is dus belangrijk dat u uw airco regelmatig na laat kijken op lekkages. Een lekkage kan een nadelig effect hebben op het milieu en de werking van uw airco.

Wij hebben apparatuur in huis om onderhoud aan uw airco professioneel en milieuvriendelijk uit te voeren. Overigens, regelmatig onderhoud kan ook voorkomen dat u ineens voor hoge reparaties komt te staan!

Een airco die goed werkt, zorgt voor een schone en frisse auto. Dat is wel zo prettig. Het is dan ook verstandig om uw airco regelmatig te laten controleren.

Om er zeker van te zijn dat uw airco goed blijft werken is een jaarlijkse check van uw ventilatie- en aircosysteem, zodra een auto 2 jaar of ouder is, aan te bevelen. In elke airco ontstaan namelijk op den duur bacteriën, micro-organismen en schimmels die voor een onaangename geur kunnen zorgen. Om ervoor te zorgen dat de lucht in uw auto fris blijft, moet het interieurfilter om de 30.000 kilometer worden vervangen.

1. Aircocheck voor € 19,95

Tijdens de Aircocheck wordt gecontroleerd:

  • de kwaliteit van het interieurfilter;
  • de conditie en spanning van de aandrijfriem van de aircopomp;
  • de conditie van de condensor;
  • het functioneren van de airco in de auto.

2. Airco geurbehandeling voor € 59,95

Uw airco wordt gecontroleerd (zoals bij de Airco Controle) en het hele systeem wordt grondig gereinigd. Met de geurbehandeling zorgt u dus voor een schone, frisse auto en dat is uiteraard beter voor uw gezondheid.

3. Airco onderhoudsbeurt vanaf € 99,00*

Uw complete airco systeem wordt doorgelicht en het koudemiddel wordt vervangen. De prijs is exclusief eventuele reparaties en nieuwe onderdelen. Het advies is om dit 1 keer in de 3 jaar te laten uitvoeren.

*op basis van R134A gas

Meer weten of afspraak maken?

Heeft u nog vragen over de werking van uw airco? Neem dan contact met ons op.