APK Keuring Brielle bij Jan van Dijk in Brielle

Een geldige APK geeft geen garantie dat uw auto probleemloos blijft rijden. Dáárvoor is periodiek onderhoud aan uw auto belangrijk. Laat uw auto dus naast de APK ook altijd goed onderhouden volgens het boekje. Ondanks dat veel mensen een beetje tegen deze verplichte keuring op zien, is het een fijn gevoel dat u daarna weer zeker weet dat uw auto veilig de weg op kan. Wat betaalt u hier voor?

  • APK voor personenauto’s: € 39,50 inclusief afmeldkosten
  • APK in combinatie met een grote onderhoudsbeurt is GRATIS (U betaalt enkel de wettelijke afmeldkosten)
  • APK voor campers en busjes: € 69,50 inclusief afmeldkosten

De APK keuring staat los van het onderhoud van uw auto. Er worden geen andere werkzaamheden verricht en dus ook geen extra kosten gemaakt, tenzij uw auto niet aan de keuringseisen blijkt te voldoen. In dat geval vragen wij altijd eerst uw toestemming om de reparatie uit te mogen voeren.

APK Keuring Brielle

Wanneer moet ik mijn auto APK laten keuren?

Wanneer uw auto gekeurd moet worden hangt af van de leeftijd van uw auto en het type brandstof.

APK Keuring Brielle kan dat 2 maanden eerder?

Wist u dat u uw APK tot 2 maanden eerder uit mag voeren? Dit heeft geen invloed op de volgende APK keuring. Uw APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de uiterste keuringsdatum. U hoeft dus niet te wachten en kunt gewoon een afspraak maken.

Het is daarnaast ook mogelijk om uw APK en onderhoud te combineren. Dat scheelt u weer tijd en is dus wel zo handig.

Wat houdt de APK keuring in?

Bij Jan van Dijk in Brielle kunt u terecht voor een APK keuring voor elk merk auto. Tijdens de keuring beoordeelt onze APK-keurmeester uw auto op een groot aantal punten. Hierbij ligt de nadruk op veiligheid en milieu. Volgens het RDW moet uw auto standaard voldoen aan een aantal veiligheid en milieu eisen. Bekijk hier alle APK controle punten voor uw auto. Wij voeren de APK controle uit volgens de RDW eisen. Deze zijn voor heel Nederland gelijk en kunnen dus niet afwijkend zijn. Het RDW controleert ons wekelijks d.m.v. steekproeven. Hierbij lopen ze samen met de APK-keurmeester de auto geheel opnieuw na. Jan van Dijk in Brielle is bevoegd door het RDW voor het keuren van auto’s en het te naam stellen van gebruikte en nieuwe auto’s.

APK Keuring rapport

Na de keuring ontvangt u van de APK-keurmeester een keuringsrapport. Hier staat of uw auto is goedgekeurd of afgekeurd. Daarnaast staat er een overzicht op van advies / aandachtspunten. Advies of aandachtspunten zorgen niet voor afkeur van uw auto, maar geven u informatie dat u wellicht op korte termijn een onderdeel moet vervangen of repareren. Wij zullen u altijd uitleggen wat deze onderdelen of reparaties zijn. U komt dus niet voor verrassingen te staan. Het zomaar vervangen of repareren van onderdelen doen wij nooit zonder uw toestemming.

APK Keuring met grote of kleine beurt combineren bij Jan van Dijk in Brielle

Een APK keuring is een momentopname dat vooral gericht is op verkeersveiligheid. Een keuring geeft u geen garantie tot een jaar probleemloos rijden. Hiervoor is regulier onderhoud aan uw auto noodzakelijk. Ook dit kunnen wij met onze professionele service voor u verzorgen. Is uw auto toe aan een APK? Controleer direct of uw auto tevens onderhoud kan gebruiken, want dit kan u dan wellicht makkelijk combineren.

Is uw auto niet op tijd APK gekeurd? Dan loopt u het risico op een boete. Daarnaast mag u ook niet verder rijden als u aangehouden wordt.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief
van Autobedrijf Jan van Dijk