De juiste banden zijn van groot belang voor uw veiligheid.

Als er te weinig profiel op een band zit, wordt uw remweg langer en de kans op ongelukken groter. Het is dus belangrijk om zowel in de winter als de zomer te kiezen voor de juiste banden. Uw Toyota dealer heeft een ruim aanbod aan zomer- en winterbanden en raad vaak Yokohama aan.

De voordelen van de juiste Toyota banden:

  • Al vanaf € 71,- per band*
  • Scherp montagetarief per band
  • Altijd 1 jaar garantie

* Vanaf prijs gebaseerd op Toyota Yaris

Kies voor kwaliteit

Uw vier banden dragen het gewicht van uw Toyota, van de inzittenden en van uw bagage. Banden spelen een cruciale rol bij het weggedrag van uw Toyota: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Uw Toyota wordt door de fabriek afgeleverd op banden van goede kwaliteit. Wanneer deze banden uiteindelijk vervangen moeten worden, adviseren wij u te kiezen voor diezelfde kwaliteit.

Toyota raadt Yokohama aan

Uw Toyota dealer weet wat de juiste banden voor uw Toyota zijn. Bij Toyota bevelen wij vaak Yokohama aan. Met de keuze voor Yokohama heeft u gegarandeerd een band die afgestemd is op uw Toyota en kiest u voor een merk met een goede prijs-prestatieverhouding. Meer informatie vindt u op: www.yokohama.nl. De Yokohama winterbanden zijn zelfs tweede geworden in de ANWB bandentest 2015.

Kies op tijd voor winter- of zomerbanden

Wij adviseren u om met de juiste banden voor het seizoen te rijden. Al vanaf het najaar kunt u te maken krijgen met kou, regen en gladheid. Winterbanden zijn daar speciaal voor gemaakt. Daarentegen verbruiken zomerbanden bij de juiste temperatuur (gemiddeld boven de 7 graden Celsius) weer minder brandstof dan een vergelijkbare winterband. Ons advies: kies op tijd voor de juiste band.

Winterbanden

Zodra de temperatuur onder de 7 graden komt, zijn winterbanden weer veiliger dan zomerbanden. Winterbanden hebben een grover profiel en een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Hierdoor blijven de extra lamellen in het loopvlak van winterbanden ook bij lage temperaturen flexibel. Dit geeft u meer grip in winterse omstandigheden en een kortere remweg.

Wanneer u met winterbanden in de zomer doorrijdt, wordt het rubber zachter. Bij een hogere temperatuur neemt de slijtage van het zachtere rubber van de winterband enorm toe. Hierdoor wordt de remweg van de auto langer en neemt de kans op ongelukken toe. Het is daarom echt van belang om de juiste banden voor het seizoen te kiezen.

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden zorgen zomerbanden voor meer grip op de weg. De juiste zomerband staat garant voor een kortere remweg en geeft een goede wegligging. Daarnaast zijn zomerbanden comfortabel en stil.

Zomerbanden verbruiken bij de juiste temperatuur minder brandstof dan een vergelijkbare winterband. Wettelijk is de minimale profieldiepte van zomerbanden 1,6 mm. We raden u aan om bij 2 mm over te gaan op vervanging.

Bandenspanning

Naast de juiste band is het ook belangrijk dat u met de juiste bandenspanning rijdt. Uw Toyota dealer weet precies welke bandenspanning de juiste is. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw banden te voorzien van bandenspanningssensoren. Vanaf medio 2014 zijn alle nieuwe Toyota modellen standaard uitgerust met bandenspanningsensoren.

Uw Toyota dealer bezit de kennis en techniek om bandenspanningssensoren uit te lezen en over te zetten als u de banden laat wisselen.

Europees bandenlabel

Sinds november 2012 is er een verplicht Europees Bandenlabel. Dit label geeft informatie over het brandstofverbruik, de veiligheid en het milieu en helpt u bij de keuze van de juiste band. Belangrijke criteria van dit label zijn het brandstofverbruik/rolweerstand en de geluidsproductie buiten de auto.

  • Brandstofverbruik/rolweerstand Hoe meer rolweerstand een band heeft, hoe hoger het brandstofverbruik van de auto zal zijn. Een lage rolweerstand maakt de auto juist zuiniger. De veiligheid van een band is op verschillende manieren te meten. Belangrijk is grip op een nat wegdek en de weerstand tegen aquaplaning. Voor het bandenlabel is gekozen voor de remweg op nat wegdek, dat zegt veel over de kwaliteit van een band.
  • Geluidsproductie buiten de auto Het label vermeldt het geluid van banden buiten de auto. Een stille band belast de omgeving minder. Welk aspect voor u het belangrijkst is, beslist u uiteraard zelf. In ieder geval kunt u er vanuit gaan dat een band met een laag geluidsniveau, en groene scores op de andere twee onderdelen een band van goede kwaliteit is.

Veelgestelde vragen over banden

  • Zijn winterbanden alleen nodig voor als het sneeuwt? Nee, het is een misverstand dat winterbanden alleen bedoeld zijn voor rijden op besneeuwde wegen. Ze zijn ook vooral geschikt voor rijden in de regen, hagel en ijzel. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celcius daalt, is het hebben van winterbanden een goed idee.
  • Wat is het verschil tussen winterbanden en winterwielen? Een winterband is alleen de rubberen band; net zoals je een band voor een fiets hebt. Een winterwiel is een band met velg erop; net zoals een compleet voorwiel. Het voordeel van winterwielen is dat ze sneller te wisselen zijn en dat daardoor de wissel goedkoper is.
  • Zijn winterbanden verplicht? In Nederland zijn ze niet verplicht, maar in veel andere landen wel. Informeer dus tijdig als u op vakantie gaat.
  • Wanneer moet je weer wisselen naar zomerbanden? Dat hangt onder andere af van hoe het weer is, maar globaal kun je stellen dat oktober en maart de wisselmaanden zijn.
  • Hoe moet ik de winterbanden bewaren? In goed geventileerde, droge, gematigde omgevingen, beschermd tegen direct zonlicht en slecht weer. Maar u kunt ze natuurlijk ook bij uw dealer bewaren.