Hybride Zekerheid Controle

Is uw officiële fabrieksgarantie op hybride onderdelen afgelopen? Dan is het mogelijk om een Hybride zekerheid Controle te laten uitvoeren op het hybride batterijpakket. Uniek bij Toyota én slechts € 39,95 per keer (in combinatie met onderhoud).

Waarom een Hybride Zekerheid Controle?

De Hybride Zekerheid Controle is een controle om er zeker van te zijn dat de hybride technologie in uw auto nog optimaal functioneert. We kijken alles goed na. En als een deel van het systeem extra aandacht nodig heeft, bespreken we dat uiteraard eerst met u.

Als alles in orde is, ontvangt u van ons een certificaat. Dit certificaat geeft u extra zekerheid op uw hybride batterijpakket. Mocht er toch iets niet optimaal functioneren? Dan wordt dat kosteloos door de Toyota dealer opgelost. Zelfs als we het hybride batterijpakket moeten vervangen, brengen we u daarvoor niets in rekening.

Wanneer kan ik een Hybride Zekerheid Controle laten uitvoeren?

Alle onderdelen van het hybride systeem zijn bij Toyota standaard voorzien van een fabrieksgarantie van 5 jaar of 100.000 km. We adviseren u om na deze periode jaarlijks (of als u meer dan 15.000 km per jaar rijdt, gelijktijdig met de eerstvolgende onderhoudsbeurt) een Hybride Zekerheid Controle te laten uitvoeren. Tot uw Toyota 10 jaar is kunt u dan genieten van de zekerheid op het hybride batterijpakket. Mocht er in een uitzonderlijk geval toch een defect zijn, dan wordt dit kosteloos gerepareerd dankzij het certificaat dat u ontvangt.

Hybride Zekerheid Controle:

 • Vanaf € 39,95
 • Controle van het hybride batterijpakket
 • U ontvangt een overdraagbaar certificaat
 • Extra zekerheid op uw hybride batterij bij een defect
 • Nieuw én alleen mogelijk bij uw Toyota dealer!

Veelgestelde vragen

 • Waarom is het belangrijk om een Hybride Zekerheid Controle laten uitvoeren?Uw Toyota dealer heeft gespecialiseerde technici in huis die specifiek zijn opgeleid en continu worden bijgeschoold op de laatste hybride technieken. Daarnaast beschikken zij over zeer geavanceerde diagnoseapparatuur. Het gevolg hiervan is dat de Hybride Zekerheid Controle er voor zorgt dat u zeker kunt zijn dat de hybride technologie in uw auto nog optimaal functioneert.
 • Wat controleert de dealer precies?
  Het hybride batterijpakket wordt stapsgewijs gecontroleerd.

  1.  Hybride batterij
   De hybride batterij bestaat uit 14 afzonderlijke modules. Grote variaties in de interne spanning & weerstand van deze modules zijn een indicatie van batterijverzwakking.
  2. Uitlezen (DTC) storingscode
   Constateren of de boordcomputer eventuele storingscodes in het hybride systeem heeft opgeslagen.
  3. Hybride koelingscomponenten
   Voor de prestatie is de functie van de ventilator en pomp inclusief het koelvloeistofpeil van belang.
  4. Batterij isolatie
   Er wordt gecontroleerd of de isolatie tussen de verschillende modules van de batterij voldoende is.
 • Wat als mijn hybride batterijpakket een defect vertoont en ik heb een certificaat van de Toyota dealer?
  Binnen de looptijd kunt u terecht bij uw Toyota dealer en zij brengen u niets in rekening voor het vervangen van het totale hybride batterijpakket.
 • Stel, ik verkoop mijn hybride, is het certificaat dan overdraagbaar aan de nieuwe eigenaar?
  Het certificaat staat op naam van de auto en niet op u als persoon.
  Dus ja, binnen de geldigheid van het certificaat is het overdraagbaar én dus een extra pluspunt voor de nieuwe eigenaar.
 • Wanneer verloopt de dekking?
  Als uw Toyota de leeftijd van 10 jaar en 1 dag bereikt vervalt uw recht op het kosteloos vergoeden van het hybride batterijpakket.