Leaserijdersinformatie

Least u een Toyota van Toyota Financial Services op basis van Full Operational lease?
Hieronder vindt u alle benodigde informatie.

Brandstof declareren

Heeft u getankt bij een niet bij onze brandstofpas aangesloten station? Geen probleem: declareer uw tankbon via de Multi Tank Card portal.

Onderhoud en reparatie

Voor onderhoud en reparatie hoeft u alleen een afspraak te maken bij uw Toyota dealer. De dealer regelt de afwikkeling voor de in het contract opgenomen posten.

Schade

Meld schade binnen 48 uur bij ons online. Of stel ons telefonisch in kennis: 0347 – 367 953. U dient voor elke schade een volledig ingevuld en ondertekend Europees schadeformulier te sturen aan:

Toyota Financial Service
T.a.v. de afdeling Schade
Postbus 402
4130 EK Vianen

Winterbanden

In het voor- en najaar kunt u wisselen van zomer- naar winterbanden en vice versa. Per contract heeft u de beschikking over een set winterbanden. De set banden die niet onder de auto zitten, wordt voor u opgeslagen. Maak een afspraak met uw dealer om te wisselen van banden.

Inname procedure

Minimaal 2 weken vóór expiratiedatum van de lease-overeenkomst ontvangt u een inleverbrief en inleverformulier. In de brief staat vermeld dat de auto in Vianen ingeleverd dient te worden, bij Toyota Financial Services. Indien gewenst kunt u de auto bij de dealer inleveren maar de feitelijke inname vindt in Vianen plaats.

In geval de auto bij de dealer wordt ingeleverd loopt een dealer medewerker samen met de klant/berijder om de auto en vullen het inleverformulier in. De feitelijke inname vindt plaats in Vianen waar de kilometerstand, staat van de auto en aanwezigheid van sleutels, leasebescheiden en accessoires worden gecontroleerd.

Op verzoek kan de inname ook op locatie plaatsvinden onder begeleiding van Experda B.V., die de staat van de auto beoordeelt. Aan inname op locatie kunnen kosten verbonden zijn. Zodra de inname bevestiging van dealer of Experda is ontvangen, wordt de auto op transport gezet.

Na ontvangst van de leaseauto bij Toyota Financial Services wordt de auto gecontroleerd op schades en geïnspecteerd voor verkoop. Eventuele schade bij inname wordt kenbaar gemaakt d.m.v. een inspectierapport. Vervolgens wordt er verrekend en het contract beëindigd.

Elektrisch tanken

Speciaal voor elektrisch aangedreven auto’s bieden wij de Plug-in pas aan. In samenwerking met The New Motion en Multi Tank Card heeft Toyota Financial Services een gecombineerde pas voor brandstof en elektriciteit ontwikkeld.
Vanaf nu is het mogelijk om naast brandstof ook elektriciteit af te rekenen met de Toyota Financial Services Plug-in pas. Deze gecombineerde pas voorziet in de behoefte om alle laadtransacties via het vertrouwde Multi Tank Card systeem te verwerken.

Voordelen van de Plug-in pas

  • Afname van de gewenste brandstof door middel van één pas
  • Alle mobiliteitskosten van een bestuurder op één overzicht
  • De mogelijkheid om bij nagenoeg alle laadpunten en snellaadpunten in Nederland te laden
  • Naast elektriciteit kunt u met de Plug-in pas alle overige diensten afnemen, zoals onder andere brandstoffen, smeermiddelen, wassen en parkeren.

Park-line pas

Toyota Financial Services klanten die parkeren met de aan hun verstrekte Park-Line pas, activeren de parkeerdienst door te bellen naar het Park-Line systeem.
Bij aankomst meldt u zich telefonisch aan waarbij de code van het tariefgebied moet worden ingetoetst. Deze tariefcode staat boven iedere parkeerautomaat en op eventuele parkeerborden. Het Park-Line systeem herkent de bestuurder aan het mobiele telefoonnummer en start de parkeeractie. De parkeercontroleur kan met een handscanner de Park-Line pas inlezen. Zo kan gecontroleerd worden of de geparkeerde auto op dat moment is aangemeld.
Bij vertrek meldt u zich af door wederom te bellen naar het Park-Line systeem. De parkeeractie wordt dan beëindigd. Park-Line herinnert de aangemelde gebruiker standaard iedere twee uur aan de lopende parkeeractie door middel van een sms-bericht. Dit interval kan korter of langer worden ingesteld, naar wens van de gebruiker. Zo betaalt u nooit teveel voor het parkeren.
Maandelijks (achteraf) brengt Toyota Financial Services uw parkeerkosten in rekening. Tevens het abonnementsgeld t.w. € 2,50 per maand inclusief de eventuele kosten, die verbonden zijn aan het gebruik van de optionele diensten bij het Parkline abonnement. Omdat u het parkeren met Parkline via Toyota Financial Services afneemt, ontvangt u een korting van 50% op het éénmalige entreegeld van 10 euro.