[vc_row section_type=”in-container”][vc_column][vc_column_text]

Wat is hybride?

Hybride rijden, wat is dat nu eigenlijk precies? En waarom rijdt dat zo ontspannen en simpel? Hieronder leest u in het kort wat hybride is en hoe een Toyota Hybride werkt.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Waarom zou u voor een Toyota Hybride kiezen?

Toyota Hybride biedt u veel voordelen. We leggen hier graag uit hoe het komt dat een Toyota Hybride zo ontspannen en simpel rijdt. Maar ook waarom u met een hybride lage kosten heeft, hoe het zit met de betrouwbaarheid en de milieuvriendelijkheid.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_bottom=”48″][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Twee motoren

Toyota Hybrides zijn uitgerust met zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. De eerste loopt op benzine, terwijl de tweede zijn energie haalt uit een accupakket. De benzinemotor en de elektromotor wisselen elkaar af. Daar hoeft u niets voor te doen. Op die manier rijdt de auto zo efficiënt mogelijk. En u kunt zich volledig op het rijden focussen.

Stel: u rijdt van de snelweg de stad in. Dan schakelt de auto bij een bepaalde snelheid over op de elektromotor. In dit geval verbruikt hij geen benzine. En dat scheelt in de portemonnee. Als de auto volledig elektrisch rijdt, stoot hij bovendien geen schadelijke stoffen uit. En dat is weer goed voor de luchtkwaliteit.

Staat u stil voor het verkeerslicht? Dan doet zowel de verbrandingsmotor als de elektromotor niets. Volledige stilte. Zodra u gas geeft, rijdt uw Hybride Toyota geruisloos en snel weg! Als u de snelweg weer oprijdt, springt de benzinemotor bij. En nogmaals: daar hoeft u niets voor te doen.

De energie die vrijkomt als u het gas loslaat of remt, gaat niet verloren. Deze wordt gebruikt om de accu op te laden. Zodra u weer in de stad rijdt, gebruikt de elektromotor deze energie. Op die manier rijdt u weer schoon én zuinig.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ontspannen en simpel

Hadden we al gezegd dat u niets hoeft te doen? Dat geldt ook voor het opladen van de accu. Geen gedoe met oplaadkabels dus. Of omrijden om dat ene parkeerplekje naast een laadpaal vinden. Een Hybride Toyota laadt zichzelf op. Wel zo makkelijk. En om het nóg makkelijker te maken, hebben onze hybrides standaard een automaat. U hoeft dus ook niet te schakelen.

En hoe zit het dan met volledig elektrische auto’s? Die hebben geen verbrandingsmotor. Schoon natuurlijk, maar met de kanttekening dat u niet heel ver komt. De reikwijdte is beperkt. Hierna moet de auto langdurig aan de laadpaal. Met Hybrid Synergy Drive® van Toyota – zoals het systeem voluit heet – is dit niet nodig.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]